Doet u ook mee met de Tel de Zon Actie?

Jolanda Robben

Korte analyse door Universiteit Utrecht

De Stichting Monitoring Zonnestroom zal met de gegevens, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, voor elke installatie een korte analyse maken van de prestatie van het systeem, gecombineerd met gegevens over de plaatselijke hoeveelheid zonneschijn – meer informatie leest u in de bijlage. Via www.solardays.nl kunt u meer informatie vinden.

U kunt meedoen als u kunt bepalen wat de opbrengst is van uw zonnesysteem van maandag 12 mei (voor zonsopkomst) tot en met zondag 18 mei (na zonsondergang) Wanneer u de stand van de omvormer hebt genoteerd of wanneer u dit in uw monitoringssysteem terug kunt zien kunt u meedoen.
U kunt dan tot 18 mei een profiel aanmaken op de website via: Solardays

Voor het onderzoek is alleen de opbrengst van uw zonnestroominstallatie nodig.  Dus niet uw elektriciteitsverbruik. Het gaat niet om de dag en nacht stand van de meter. Het gaat om de opbrengstmeter van de zonnepanelen; het verschil tussen de stand aan het begin van de week (zondagavond 11 mei/maandagmorgen 12 mei) en de eindstand (op zondagavond 18 mei of maandagochtend 19 mei).

Solar days 2014