Zonnecollectoren

Ratiotherm vlakcollectoren zeer effectief

De traditionele systemen met zonne-collectoren werken met een boiler en CV-ketel. Robben Groene Energie onderscheidt zich hierin door in plaats van de boiler een Ratiotherm buffervat te gebruiken. Het geheel betreft een gesloten systeem wat gevuld is met “glucol”, een collectorvloeistof dat is beschermt tot -27 graden Celcius. In tegenstelling tot systemen die met water worden gevuld is bevriezing hier niet aan de orde.

Robben Groene Energie maakt gebruik van de Ratiotherm buffers genaamd “Oskar”.

Het thermo-hydraulisch gelaagdheidsprincipe van “Oskar”, gebruikt voor het bufferen van warmte in verschillende temperatuurslagen, is gebaseerd op natuurkundige eigenschappen van water en hierdoor is er geen regeltechniek vereist, tevens is hij onderhouds- en storingsvrij.

Zomer èn winter effectief

Zelfs in de wintermaanden, bij vorst en zonnig weer, wordt het water tot ca. 40 graden opgewarmd in het buffervat. Dit is voldoende voor de vloerverwarming. In de zomermaanden kunnen de collectoren het water in het buffervat in zeer korte tijd verwarmen tot wel 80 graden. Er is dan geen bijverwarming nodig.

Rendement

Het rendement van de collectoren in combinatie met het Ratiotherm gelaagd buffervat is zeer goed. De fabrikant claimt 30% zuiniger te zijn dan de tradiotionele systemen.

Onze partner

Wij betrekken onze producten van de firma Ratiotherm.

Ratiotherm

 

Klik hier voor brochure van Ratiotherm Oskar

 

Project in Hilvarenbeek

Oskar buffervat 750 ltr met isolatie

Oskar buffervat 750 ltr met isolatie

Aansluiting Oskar buffervat

Aansluiting Oskar buffervat

4 zonnecollectoren met Oskar buffervat

4 zonnecollectoren met Oskar buffervat