BTW – EIA – ISDE

Ook in 2019 btw-teruggaaf

BTW-teruggaaf voor particulieren

Ook in 2019 is het mogelijk voor particulieren om de BTW volledig terug te vragen. Indien u zonnepanelen aanschaft bij Robben Groene Energie helpen wij u met de aanvraag door middel van een uitgebreid stappenplan en een invulmodel. Daarnaast werken we samen met “SolarBTW”.  Een team van specialisten die uitsluitend voor klanten van installateurs en (weder-)verkopers van zonnepanelen de BTW terugvragen. Deze professionals weten de wegen uitstekend te bewandelen om de BTW zo snel mogelijk naar de klant terug te laten vloeien. Ze zijn goed bereikbaar en het team staat u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Via e-mail houden zij u op de hoogte van de status van de aanvraag.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EIA en VAMIL

Ondernemers die investeren in het vervangen van het asbestdak van een loods, een stal of een ander bedrijfsgebouw, kunnen rekenen op een belastingvoordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

Voor meer informatie klik op Energie Investerings Aftrek (EIA)
Controleer of de Investeringslijst 2019 of je investering erop vermeldt staat.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

De rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug.

De ISDE-regeling is voor:

  • particulieren
  • buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland
  • zelfstandig ondernemers, woningcorporaties en bedrijven
  • zakelijke partijen uit het buitenland die een apparaat in Nederland installeren
  • gemeenten, provincies, openbaar lichaam als marktpartij of eigenaar of huurder van een (on)roerende zaak

Budget

De beschikbare subsidie voor zakelijke gebruikers en particulieren bedraagt in 2019 € 100 miljoen. De ISDE is een meerjarige regeling die is geopend op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. In 2019 kunt u subsidie aanvragen tot en met 31 december 2019 (17.00 uur).

Wilt u weten hoeveel budget er nog beschikbaar is? Bekijk de stand van zaken ISDE. Wilt u weten hoeveel en welke apparaten er subsidie kregen met de ISDE? Bekijk de ISDE Viewer van Nederland. U ziet in een oogopslag hoeveel en welke (kleine warmte)apparaten per provincie en gemeente zijn gesubsidieerd.