BTW – EIA – ISDE

Ook in 2017 btw-teruggaaf

 

BTW-teruggaaf voor particulieren

Ook in 2017 is het mogelijk voor particulieren om de BTW volledig terug te vragen. Dit is een groter voordeel dan de voormalige subsidie. Indien u zonnepanelen aanschaft bij Robben Groene Energie helpen wij u met de aanvraag door middel van een uitgebreid stappenplan en invulmodellen. Daarnaast werken we samen met “De Centrale BTW teruggave Zonnepanelen”.  Dit is een gespecialiseerd bureau die het hele traject van begin tot eind voor u verzorgd zodat u er helemaal geen omkijken meer naar heeft. Via e-mail houden zij u op de hoogte van de vorderingen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EIA en VAMIL

Ondernemers die investeren in het vervangen van het asbestdak van een loods, een stal of een ander bedrijfsgebouw, kunnen rekenen op een belastingvoordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

Sinds vorig jaar is het bovendien fiscaal aantrekkelijk om tegelijk op deze asbestvrij gemaakte daken zonnepanelen te plaatsen. Ondernemers die daarvoor kiezen, kunnen rekenen op Energie-investeringsaftrek (EIA) en Vamil voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen.

Voor meer informatie klik op Energie Investerings Aftrek (EIA)
Controleer of de Investeringslijst 2017 of je investering erop vermeldt staat.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Vanaf 2 januari 2017 is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 2017 weer open. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers ontvangen met de ISDE een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De ISDE 2017 loopt van 2 januari tot en met 31 december 2017. Het totaalbudget voor de ISDE in 2017 is €70 miljoen. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.

Kom ik in aanmerking voor ISDE?

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is er zowel voor particulieren als voor zakelijke gebruikers. Voor beide gelden verschillende voorwaarden en eisen.

Particulieren

U komt voor deze subsidie in aanmerking als u een geldig Burgerservicenummer (BSN) heeft. Ook buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Dit zijn natuurlijk niet de enige criteria. Bekijk de voorwaarden voor particulieren.

Zakelijke gebruikers

Van zelfstandig ondernemers, woningcorporaties tot bedrijven: de groep zakelijke gebruikers die in aanmerking komt is breed. Een belangrijke voorwaarde is dat u een geldig KvK-nummer heeft. Ook mag u het apparaat of de apparaten nog niet gekocht hebben op het moment dat u de subsidie aanvraagt. Bekijk de voorwaarden voor zakelijke aanvragers.

Apparatenlijsten

Aan de apparaten die voor deze Investeringssubsidie duurzame energie in aanmerking komen worden specifieke technische eisen gesteld.

Bekijk de eisen, goedgekeurde types en subsidiebedragen voor:

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van RVO.nl