BTW – EIA – ISDE

Ook in 2021 btw-teruggaaf

BTW-teruggaaf voor particulieren

Ook in 2021 is het mogelijk voor particulieren om de BTW volledig terug te vragen. Indien u zonnepanelen aanschaft bij Robben Groene Energie helpen wij u met de aanvraag door middel van een uitgebreid stappenplan en een invulmodel. Daarnaast werken we samen met “De Centrale BTW-teruggave”.  Een team van specialisten die uitsluitend voor klanten van installateurs en (weder-)verkopers van zonnepanelen de BTW terugvragen. Deze professionals weten de wegen uitstekend te bewandelen om de BTW zo snel mogelijk naar de klant terug te laten vloeien. Ze zijn goed bereikbaar en het team staat u graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Via e-mail houden zij u op de hoogte van de status van de aanvraag.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EIA, MIA en VAMIL

Investeert u als bedrijf in CO2-reductie, energiezuinige technieken en duurzame energie? Maak dan gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor uw investering kunt u dan 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor 2021 is er een budget van € 149 miljoen.

De regeling levert u gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het belastingvoordeel kan netto oplopen tot 12%.

Budgetten

Het budget voor 2021 voor MIA is € 114 miljoen. Voor Vamil is in 2021 € 25 miljoen beschikbaar.

Voor meer informatie klik op Energie Investerings Aftrek (EIA)
Controleer of de Investeringslijst 2021 of je investering erop vermeldt staat.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijk gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

Controleer via deze link voor welke maatregelen u subsidie kunt aanvragen. Dit verschilt per doelgroep.

Vanaf 21 april 2021 is het voor woningeigenaren mogelijk ook Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aan te vragen na het ontvangen van lokale subsidies van gemeenten en provincies.

Na de uitbreiding van de ISDE aan het begin van dit jaar bleek dat een aantal gemeenten en provincies voor sommige maatregelen een aanvullende subsidie bieden. Dit stuitte vervolgens op een probleem dat de ISDE stapelen met andere subsidies niet mogelijk maakte. Daarom is besloten de regeling op dit punt te wijzigen.

Voor zakelijke aanvragers blijft stapelen van ISDE met andere subsidies niet toegestaan.

Stappenplan

Wilt u goed voorbereid zijn op het indienen van uw subsidieaanvraag, doorloop eerst het stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden. Zo gaan we in Stap 5 verder in op wat u mee moet sturen om in aanmerking te komen voor ISDE.

Naar het stappenplan

Bereken uw subsidie

U kunt een indicatie krijgen van uw te ontvangen subsidie. Maak gebruik van de rekentool.

Bereken uw subsidie

Aanvragen

Kent u de mogelijkheden en de voorwaarden per maatregel? Heeft u alle benodigde documenten paraat? Doe dan uw aanvraag direct.

Direct aanvragen

Na uw aanvraag

Wanneer u uw aanvraag heeft ingediend, nemen wij deze in behandeling. Nadat u uw aanvraagformulier heeft verzonden, ontvangt u een ontvangstbevestiging met een referentienummer. Gebruik dit referentienummer bij correspondentie over uw aanvraag.

In eLoket is de belangrijkste correspondentie digitaal beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing op uw aanvraag of een verzoek om aanvullende gegevens. Let op dat dit geldt voor aanvragen die na 3 januari 2021 zijn ingediend. Correspondentie over eerder ingediende aanvragen is niet zichtbaar in eLoket.

Om de correspondentie te bekijken opent u ‘Mijn aanvragen’ of klikt u op de betreffende aanvraag. Voorlopig wordt de correspondentie ook via de post verzonden. In de toekomst hopen we volledig over te gaan op digitale correspondentie.

Let op

Momenteel kan het afhandelen van een aanvraag langer duren dan de gestelde termijn. 

Naar uw aanvraag