BTW – EIA – ISDE

Ook in 2018 btw-teruggaaf

 

BTW-teruggaaf voor particulieren

Ook in 2018 is het mogelijk voor particulieren om de BTW volledig terug te vragen. Dit is een groter voordeel dan de voormalige subsidie. Indien u zonnepanelen aanschaft bij Robben Groene Energie helpen wij u met de aanvraag door middel van een uitgebreid stappenplan en invulmodellen. Daarnaast werken we samen met “De Centrale BTW teruggave Zonnepanelen”.  Dit is een gespecialiseerd bureau die het hele traject van begin tot eind voor u verzorgd zodat u er helemaal geen omkijken meer naar heeft. Via e-mail houden zij u op de hoogte van de status van de aanvraag. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

EIA en VAMIL

Ondernemers die investeren in het vervangen van het asbestdak van een loods, een stal of een ander bedrijfsgebouw, kunnen rekenen op een belastingvoordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil).

Voor meer informatie klik op Energie Investerings Aftrek (EIA)
Controleer of de Investeringslijst 2018 of je investering erop vermeldt staat.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Uw huis verwarmen tegen lagere kosten en in Nederland de uitstoot van CO2 verminderen? Particulieren met een Burgerservicenummer (BSN) en buitenlandse particulieren met bijvoorbeeld een (vakantie)woning in Nederland kunnen ISDE subsidie aanvragen. U krijgt een deel van uw investeringskosten terug na aanschaf van 1 of meer warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels.

Budget

Subsidie beschikbaar voor zakelijke gebruikers en particulieren in:
2017 is dat € 90 miljoen
2018 is dat € 100 miljoen

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten.

Hernieuwde subsidieaanvraag bij uitputting budget

Er is een situatie mogelijk dat het subsidiebudget voor het jaar op is. U ontvangt dan een brief waarin  staat dat de subsidie niet wordt uitgekeerd door uitputting van het budget. Vanaf dit moment heeft u 12 maanden de tijd om opnieuw uw aanvraag in te dienen. U kunt dan aanspraak maken op het beschikbare budget van het opvolgende jaar.

Stappenplan voor uw aanvraag

Gaat u ISDE subsidie aanvragen? Doorloop eerst het ISDE Stappenplan voor uw aanvraag.

In de praktijk

Hoe verwarmt u uw huis op een duurzame manier en zorgt u voor warm water? Met een handige tool ziet u welke techniek voor uw woning het meest geschikt is. Ga naar de campagnewebsite www.duurzamewarmte.nl.

Veelgestelde vragen

Wet- en regelgeving

Heeft u meer informatie nodig om na te gaan of een apparaat voldoet aan de (technische) eisen voor de Investeringssubsidie duurzame energie? Raadpleeg dan de documentatie en verordeningen Wet- en regelgeving ISDE)

Deskundige installateur:

Per 1 januari moet de aanvrager een bewijs aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een factuur van een installateur of aannemer zijn.