Premium Installateur van Mercedes-Benz Energieopslag

Jolanda Robben

Robben Groene Energie verkoopt Mercedes-Benz flexibel opslagsysteem

Robben Groene Energie is één van de 23 SMA Advance Installers in Nederland. SMA is koploper op het gebied van omvormers. Omvormers zijn het hart van een zonnepanelen installatie en zetten de gelijkstroom om in wisselstroom zodat je de energie in huis kunt gebruiken. Mercedes-Benz en SMA zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van Energieopslag. Deze twee grote spelers op de markt hebben een hoogwaardig flexibel energieopslag systeem ontwikkelt. Deze installaties zijn alleen te koop bij een beperkt aantal gecertificeerde installateurs waarvan bewezen is dat zij kwaliteit in huis hebben. Ook bij Robben Groene Energie in Hilvarenbeek kunt u hiervoor terecht!

Voor particulieren en bedrijven

Het opslaan van energie is belangrijk voor de toekomst. Het opslagsysteem van Mercedes-Benz biedt particulieren en bedrijven een economische en betrouwbare oplossing voor hun energiebeheer. De energievoorziening wordt minder afhankelijk en efficiënter. Met een energieopslagsysteem kunnen huishoudens en bedrijfseigenaren met hun eigen zonnepanelen een overschot aan zonne-energie nagenoeg zonder verlies opslaan. Het energieopslagsysteem is een besparende en veilige oplossing voor uw energiemanagement. Dankzij het systeem bent u onafhankelijk van elektriciteitsprijzen, het tijdstip van de dag, de stroomvoorziening van het openbare elektriciteitsnet en van het weer.

In combinatie met zonnepanelen

Zeker indien u zonnepanelen op uw dak heeft, is een energieopslagsysteem een fijn model. Het opslagsysteem bestaat uit een hoogwaardige lithium-ion technologie en Duitse topkwaliteit van Mercedes-Benz. Het product kent naast veiligheid ook nog eens een lange levensduur.

Drie variaties

Er zijn drie verschillende segmenten, zoals u op de afbeelding hieronder kunt zien. Het onderste energieopslagsysteem (tot 20 kWh) is geschikt voor installaties tot 80 zonnepanelen. Het middelste systeem is bestemd voor grotere installaties van maximaal 2000 zonnepanelen. Grootschalige veldopstellingen en andere grote installaties van duizenden zonnepanelen zijn geholpen met het bovenste opslagsysteem.

Elke installatie kan individueel geconfigureerd en aangepast worden aan de behoeften van de specifieke gebruiker. Zo kan het kleinste energieopslagsysteem aan acht accumodules worden gekoppeld voor een totale energieopslagcapaciteit van 20 kWh.